muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Petra i Sineu al·leguen junts contra les graveres de Son Corp i Son Corpet

Els ajuntaments de Petra i de Sineu al·legaran conjuntament al pla director de pedreres en contra de l'obertura de les graveres de Son Corp i de Son Corpet. Ambdues es localitzen dins el terme de Sineu, encara que confronten amb el municipi de Petra.

A les darreres sessions plenàries d'ambdós consistoris s'aprovaren les al·legacions a presentar, que se centren en la baixa qualitat de la grava, tant per l'asfaltat de carrers com per la construcció d'edificis; l'existència de més graveres en actiu de les necessàries per extreure aquest mateix tipus de material i el fort impacte ambiental que produeixen aquests tipus d'explotacions.

L'Ajuntament de Sineu també exposa l'acord de ple al qual es rebutjà per unanimitat la seva obertura quan el promotor en sol·licità el permís, i recorda que l'actual normativa de planejament impedeix en aquest indret el tipus d'activitat que es proposa.

Pel que fa a Petra també s'afegeix la necessitat que les noves graveres no es trobin a menys de 100 metres de qualsevol tipus d'habitatge, ni a menys de 70 metres de qualsevol camí rural.

La mancança d'una ronda de circumval·lació de la localitat per on transportar els materials a altres poblacions de Mallorca també es presenta com al·legació en contra de la seva obertura.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris