nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

L'adjudicació de l'oficina educativa preocupa els sindicats i l'oposició

El gran pressupost previst provoca suspicàcies respecte de la concessió

Quan l'any passat el Govern va presentar el projecte de l'Oficina d'Informació Educativa (OIE), un nou servei públic adreçat a tota la comunitat de l'Ensenyament balear, tant l'oposició política com els sindicats reaccionaren amb sorpresa i feren públiques tota mena de suspicàcies, relacionades amb la celeritat i la precipitació de la posada en marxa del servei, que es va adjudicar de manera provisional per poder-lo inaugurar de manera gairebé immediata. Una vegada més la polèmica estava servida.

De manera gairebé unànime, els crítics parlaven d'un servei poc eficaç, innecessari, perquè la mateixa tasca havia estat desenvolupada fins aleshores pel funcionariat, i molt car, ja que el pressupost d'aquesta adjudicació inicial fou de 80 milions per un any. Ara, el Govern ha convocat oficialment la licitació del contracte, per tal d'adjudicar l'OIE per als propers quatre anys, i el pressupost encara s'ha ampliat una mica més. Noranta milions per any, que sumen un pressupost previst de 360 milions de pessetes, segons les bases del concurs que han estat publicades en el BOCAIB. Això ha reactivat les crítiques i les esmentades suspicàcies.

En principi, va ser Andreu Crespí del PSIB el més contundent en aquetes qüestions, assegurant que darrere d'aquesta maniobra s'amagaven interessos privats amb ànim de lucre. Fa poques setmanes era el PSM qui qüestionava el servei i també especulava amb els possibles interessos encoberts. Ara, la darrera veu en aquest sentit l'ha alçada el sindicat STEI, que considera una «tudada» de doblers invertir tants de milions en l'oficina. Segons els agents socials, entre els sindicats i els funcionaris de la Conselleria basta per dur a terme la tasca informativa que desenvolupa l'OIE. També l'STEI dubta de les darreres intencions d'una iniciativa, segons ells, «injustificada»

Innegociable  

Dimarts que ve s'encetarà una sèrie de reunions entre sindicats i Govern. Un total de nou en un mes, en el decurs de les quals està previst que es negociïn diferents aspectes que afecten el funcionament del sector educatiu balear. Temes que ambdues parts intentaran consensuar i que abasten des de qüestions salarials al mapa escolar, o l'increment de plantilles. Un ampli ventall de temes pendents. Però en cap d'aquests encontres no es posarà sobre la taula la conveniència o no de l'Oficina d'Informació Educativa, perquè la competència única per convocar i adjudicar serveis públics correspon al Govern balear, que no té cap obligació de consultar ni consensuar en aquest sentit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris