algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

«L'alarma del fong 'aspergillus' és obra dels mitjans de comunicació»

Pareja i Hidalgo són responsables de Medicina Preventiva de Son Dureta

La polèmica del fong aspergillus, que ha creat l'alarma social en els darrers mesos, i causà la mort d'algunes persones infectades en hospitals de diferents ciutats espanyoles, ha estat producte de la sobredimensió informativa dels mitjans de comunicació, segons els responsables del Servei de Medicina Preventiva de Son Dureta, els doctors Antonio Pareja i Olga Hidalgo, que foren els encarregats de coordinar les actuacions de neteja dels quiròfans del centre per tal d'eliminar els cultius de fongs detectats.

Els facultatius asseguren que el fong aspergillus és un dels 50 patògens que existeixen entre els més de cent mil fongs que es poden trobar al medi ambient, però no és més agressiu ni menys que uns altres.

La presència de l'aspergillus en els centres hospitalaris ha existit sempre, expliquen els especialistes, i el nombre de persones afectades i mortes per l'acció d'aquesta infecció no s'han incrementat respecte d'altres anys. El que passa, insisteixen, és que els mitjans se n'han fet ressò aquesta vegada i el tema ha transcendit de manera espectacular.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris