nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:

Menorca surt avui al carrer al crit de «Prou urbanitzacions»

Moviments veïnals i ecologistes, juntament amb la Coordinadora per a la defensa del Camí de Cavalls de Menorca realitzaran aquest horabaixa, a Maó, una manifestació sota el lema «Prou d'urbanitzar Menorca». Començarà a l'Esplanada de Maó, punt en què s'hauran aplegat tots els autobusos que té previst l'organització de posar a l'abast de la gent arreu dels pobles de l'Illa.

La convocatòria, que ve just després de la viscuda a Eivissa i quasi tres mesos després de la de Palma, vol assolir la fita de la manifestació popular més multitudinària mai no realitzada a Menorca en favor del territori i el fre a qualsevol intent urbanístic o d'augment de la capacitat de càrrega turística. S'hi han adherit tots els partits de l'esquerra, inclosa alguna formació com el PSOE que ara mateix es troba immersa en una fenomenal polèmica a Sant Lluís. Allí ostenten l'alcaldia i han donat llum verda a la promoció urbanística de sa Sivina de Baix. També s'han adherit a la manifestació els sindicats de treballadors i l'Agrupament d'Escoles de la Diòcesi de Menorca.

La manifestació farà pública proclama d'un decàleg convervacionista, tot demanant als poders públics que es talli qualsevol previsió de creixement i la proliferació sense límits de les infraestructures.

Les manifestacions en contra de l'urbanisme agruparen 25.000 persones a Palma el passat 12 de novembre, data en què es va omplir la plaça Major sota un lema molt semblant al de Menorca. A més, fa unes setmanes una manifestació en defensa de la preservació del territori agrupà més de 10.000 persones a Eivissa en una concentració sense precedents.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris