algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Barea: «L'actual sistema de pensions afavoreix qui menys ha treballat»

L'economista creà expectació a les conferències del Club UH

«L'encontre sobre pensions i prestacions per desocupació» organitzat ahir pel Club Ultima Hora reuní experts del món econòmic i laboral de tot l'Estat espanyol.

Però, una vegada més, l'estrella de la sèrie de conferències que ahir se sentiren al Campus fou el professor José Barea.
L'exsecretari d'Estat posà el colofó a la jornada, dissertant sobre un tema de màxima actualitat, les pensions. En aquest sentit, Barea, com és habitual en ell, no es mossegà la llengua. «L'actual sistema de pensions no és equitatiu envers el que es dóna i el que es percebeix. Es dóna sense tenir en compte allò que s'ha cotitzat al llarg d'una vida i això fa que aquells que menys han treballat en surtin beneficiats», manifestà Barea, qui fou més enllà i asseverà que el que se cerca amb això és la captació dels vots dels més majors.

En la seva línia visionària, tal com correspon a qualsevol economista que es preï, l'expert afirmà que «si el que vol el Govern és arribar a l'any 2002 amb un dèficit zero, haurà de plantejar-se un canvi en el càlcul de les pensions». Barea fou precedit per les conferències del professor Juan Antonio Fernández Cordón, el catedràtic Carpio García, la professora de dret Laboral de la UIB Remedios Roqueta, la professora d'Economia i Hisenda, Dolores Dizy i el premi príncep d'Astúries de Ciències Socials Juan Velarde.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris