algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

L'oposició parlamentària es mostra partidària del rescat de la concessió

L'oposició parlamentària es mostra partidària del rescat de la concessió del túnel de Sóller i convertir la galeria en una carretera pública i gratuïta per a tothom.

En aquest sentit ja s'ha manifestat en diverses ocasions el vicepresident del Consell Insular de Mallorca, Francesc Triay (PSIB), apel·lant a la discriminació que suposa el peatge per als mallorquins no-residents a la Vall de Sóller.

L'altre vicepresident, Pere Sampol (PSM), va indicar ahir que «som partidari de rescatar la concessió, després d'elaborar el corresponent estudi econòmic, per tal d'aconseguir una carretera sense peatges. Tal vegada una manera de finançar el rescat seria desviant doblers del Conveni de Carreteres. Un túnel públic i gratuït podria suposar una afluència excessiva de vehicles a Sóller, però pens que la novetat ja està superada i que el trànsit s'ha estabilitzat. De fet, el pagament del peatge no atura els turistes ni els visitants de cap de setmana».

Finalment, Eberhard Grosske (EU) va assenyalar que «primer de tot, s'han de defensar els interessos públics i aquests passen perquè el túnel es converteixi en una carretera sense peatges. Ara bé, no es pot frivolitzar la qüestió i per rescatar la concessió s'han de fer números i els estudis jurídics pertinents. Tot això és conseqüència d'adjudicar la concessió a l'oferta menys adequada, que era la d'Antoni Quart. Mentrestant, la concessionària actual ha d'assumir unes condicions que ja coneixia».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris