muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El Govern reconeix que el negoci del túnel de Sóller no funciona

Joan Verger assegura, tot i això, que es mantindran les rebaixes als residents

El Govern balear reconegué ahir que les tarifes del túnel de Sóller representen un desequilibri financer per a la concessionària, participada majoritàriament per Fomento de Construcciones y Contratas (FCC).

Gabriel Le-Senne, delegat del Govern en el túnel de Sóller, expressà aquest desequilibri en números: «Antoni Cuart, concessionari inicial, va fer la previsió que només un 17 per cent dels usuaris habituals serien residents de la Vall de Sóller amb tarifes reduïdes. S'ha de reconèixer que aquests usuaris superen actualment el 50 per cent del total. És a dir, més de la meitat dels cobraments del túnel de Sóller correspon a preus amb descomptes».

Le-Senne afegí que «si les expectatives d'una concessionària no es compleixen, aquesta té dret que l'Administració intervengui per tal d'aconseguir un equilibri econòmic i financer. El que vull dir és que una concessionària no pot arruinar-se o perdre doblers per la prestació d'un servei que ha adjudicat l'Administració. Així, s'han d'arbitrar mesures de correcció».

El delegat governamental en el túnel explicà clarament que «els descomptes dels residents no es tocaran, per la qual cosa, si és adient, s'haurien de cercar unes altres opcions. Dues d'elles serien l'entrada del Govern balear a l'empresa, creant una entitat mixta, tal com ha ocorregut en altres comunitats autònomes, o ampliar la durada de la concessió. Però, repetesc, els residents de Sóller i Fornalutx poden estar tranquils. Continuaran gaudint dels descomptes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris