algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El túnel de Sóller negocia retirar els descomptes dels residents a la Vall

L'empresa ha dit al Govern que, sense canvis, la concessió no serà mai rendible

El túnel de Sóller no és rendible. Ni ho serà si no «es reequilibren les tarifes i no es recuperen els anys de concessió en què les obres estigueren aturades per la fallida de l'empresa d'Antoni Quart», declararen ahir a Diari de Balears fonts de l'actual concessionària, amb participació majoritària de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC).

Empresarialment, l'explotació del túnel, amb concessió fins l'any 2016, podrà assumir els compromisos amb el personal i amb tercers, principalment bancs i proveïdors.

Les fonts consultades per aquest diari asseguren que «a llarg termini, no es preveuen dificultats per pagar puntualment tot el que calgui per al funcionament i manteniment del túnel». Una altra cosa és parlar de beneficis. «No s'aconsegueix retribuir el capital propi» és la frase que expressa la manca d'expectatives de negoci. De moment, la màxima aspiració de la concessionària és recuperar la inversió, d'uns 8.000 milions de pessetes sense comptar els costs de manteniment.

Aconseguir la rendibilitat passaria, assenyalen les fonts consultades, per reestructurar les tarifes. La possibilitat que s'està negociant amb la Conselleria de Foment, que seria bastant innovadora, és la de suprimir els descomptes únicament per als residents de la vall de Sóller i aplicar rebaixes segons la freqüència d'ús, independentment de la procedència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris