nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

El Govern balear revisarà la normativa d'animals per fer-la més restrictiva

Les modificacions poden suposar la prohibició a particulars de tenir cans perillosos

La mort del petit Francisco Miguel Hiraldo ha servit per esperonar els diferents organismes balears i estatals a revisar les normatives vigents pel que fa a la tinença d'animals de companyia.

D'aquesta manera, el Govern balear ha començat a fer passes per modificar l'actual normativa per fer-la més restrictiva. Encara que no s'han aportat detalls de la revisió és possible que es prohibeixi als particulars la tinença d'animals perillosos.

El conseller d'Agricultura, Comerç i Indústria, Josep Juan Cardona, assenyalà que a les Illes «no existeix un buit legal sinó que les lleis que fan referència als animals de companyia s'han de complir». De tota manera, el conseller recordà que «la capacitat executiva per fer complir aquestes normes és dels diferents ajuntaments i en ocasions són els mateixos ciutadans els que es queixen d'algunes restriccions».

El més important per Cardona és «la conscienciació i sensibilitat dels que tenen animals de companyia potencialment perillosos. Ja hi pot haver policies vigilant però si els mateixos propietaris dels animals no accepten les normes és difícil aconseguir més seguretat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris