algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Les patates primerenques de sa Pobla es poden perdre per la gelada

Les baixes temperatures, però, podrien eliminar les plagues

M.F./J.M Palma.
Les glaçades provocades per l'onada de fred siberià podrien haver afectat en part alguns del cultius més emblemàtics de l'Illa, tot i que encara s'haurà d'esperar una setmana per poder fer una anàlisi real dels danys.

Els pagesos de sa Pobla consultats ahir per aquest diari es varen mostrar molt preocupats, ja que es tem que la patata primerenca hagi quedat cremada per les glaçades negres.

Segons el Centre Meteorològic Territorial a les Balears, avui continuaran les temperatures baixes.
D'altra banda, el president de la Coperativa del Camp Mallorquí, Francesc Oliver, va afirmar que tots els ametlers que ja hagin florit «segur que han quedat afectats». Afortunadament la majoria dels ametlers no han tret la flor.

El temporal també haurà afectat alguns garrovers, especialment els joves, que se sembraren l'any passat. A Caimari les oliveres no han patit perquè no tenen flor.

No tot, però, són males notícies.
El secretari general de la Unió de Pagesos de Mallorca es va mostrar més optimista. Tot i que també es va mostrar preocupat per les glaçades negres, opina que «la nevada ha fet més bé que mal. Les baixes temperatures podrien haver fet desaparèixer el 90 per cent de les plagues que patim cada estiu, ja que haurà matat moltes cries d'insectes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris