cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Educació refusa fer excepcions amb l'educació dels pollencins

La Conselleria d'Educació del Govern balear té clar que en matèria educativa no poden fer excepcions amb Pollença, un poble on ara els pares del escolars de primer curs del col·legi públic Joan Mas s'han escandalitzat quan han descobert que els seus fills estan aprenent a escriure en català fent servir l'article salat i no el formal, propi del poble.

«El conseller no pot dir que aquest llibre es pot utilitzar a tots els municipis menys a Pollença», sentenciaven des d'Educació. Després reconeixien que el llibre de text «Ansa per ansa», de l'editorial Moll està homologat pel Govern. «Aquest llibre està homologat per a Balears no és fa per a Sóller o per a Pollença, ara també s'ha de dir que cada centre ha de decidir quin llibre fa servir. El Consell Escolar està representat pels pares i ells sí que poden decidir quin llibre volen fer servir». Així mateix, des d'Educació comentaven que «el llibre fa servir el salat per fer l'aprenentatge més familiar, amb paraules més properes del que es parla a ca seva, perquè sigui més fàcil l'adaptació», apuntaren. I en recordar que a Pollença, l'article proper no era precisament el salat, des d'Educació al·legaren no poder fer excepcions amb un municipi.

L'opinió no és compartida per igual entre totes les agrupacions polítiques. Des d'UM era el director sectorial de Cultura, Guillem Ginard, qui criticava l'actuació de la Conselleria d'Educació del Govern balear i assenyalà que «no es pot eliminar de l'àmbit escolar la particularitat de l'àmbit de Pollença. El més lògic seria que aprenguessin a escriure amb l'article literari».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris