bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Pares escandalitzats perquè els seus fills aprenen català amb l'article salat

La directiva del Joan Mas diu que fa anys que empren el mateix llibre per ensenyar

Un grup de pares d'alumnes que cursen el primer curs d'educació primària en el col·legi públic Joan Mas de Pollença s'han escandalitzat quan han vist que el llibre de text que utilitzen aquests infants per aprendre a escriure el català fa servir l'article salat i no el formal.

«Durant el franquisme estava prohibit l'ensenyament en català i, per això, jo he hagut de fer un gran esforç per aprendre a escriure i llegir correctament. Ho he fet pel meu compte, he anat a classes particulars i d'altres que ara fa l'Ajuntament dins els cursos d'educació per a adults, és la meva gran frustració. I, per això, no puc permetre que a una filla meva li estiguin ensenyat un català que és un succedani, no és el català que pertoca, no el volem», sentencià un pare tot enfurismat. Un altre comentà la manca de sensibilitat que en aquest sentit està demostrant el Govern balear, des del moment que permet la publicació d'aquests exemplars.

La direcció del col·legi públic Joan Mas semblava però, no fer gaire cas al problema plantejat pels pares. Així, el director del centre, Xavier Uria, explicà que el llibre que fa servir l'article salat és de l'editorial Moll, Ansa per ansa. I que els llibres de català que empren l'article literari estan homologats per la Generalitat de Catalunya i, clar, «contenen el vocabulari català, paraules que aquí no fem servir», sentencià. Així, el director passà a constatar que l'esmentat llibre de text està homologat per la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern balear. «És el material de lectura més bo que hi ha. No crea problemes normalment, perquè els nins quan llegeixen l'article salat diuen: Ah! així és com parla el meu oncle de sa Pobla, o el... A més, s'utilitza des de fa molts d'anys», afegí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris