algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

La Real amenaça de tallar el trànsit si no s'arregla la carretera d'Establiments

Els residents denuncien que no hi ha voreres, passos de vianants, ni semàfors

Les barriades del Secar de la Real, Sant Bernat de la Real i Establiments es troben en peu de guerra i, sobretot, són a punt de passar de les paraules als fets. Fa ja 10 anys que es barallen amb l'Administració perquè arregli la carretera.

Jaume Comas, president de l'Associació de Veïns de Sant Bernat de la Real, i Vicenç Matas, un dels veïns, explicaren ahir a Diari de Balears els problemes que viuen a causa de la carretera d'Establiments: «Aquesta via suporta una densitat massa gran de vehicles. No deixa de ser una carretera estreta que travessa nuclis urbans. Hi ha molts carrers a Palma més amples. Per aquí passen cotxes procedents d'Esporles, Puigpunyent i molts dels que no volen circular per la carretera de la Universitat per la seva saturació, però no fan més que traslladar el problema».

Els veïns assenyalen que «amb una carretera tan perillosa, no hi ha voreres ni passos de vianants ni semàfors ni limitacions de velocitat. A més, les sortides són molt estretes i la visibilitat és nul·la. De moment, no hi ha hagut cap accident mortal, però no volem ni estam disposats a esperar a que es produeixi. De tota manera, encara que per ara no siguin mortals, es registren nombrosos accidents».

Una de les qüestions que més indigna els residents és que no poden caminar per la carretera perquè no hi ha voreres, «per la qual cosa resulta un perill voler anar a peu d'una banda a l'altra, ni a comprar el pa, sobretot per a les persones majors i per als nins. Et jugues la vida. A més, quan plou, la carretera es converteix en un autèntic torrent perquè no hi ha canalitzacions de pluvials», afirmen els veïns.

No es poden comunicar  

Els veïns es queixen i critiquen durament que no puguin dur una vida normal de barriada perquè no hi ha manera de caminar tranquil·lament: «El que nosaltres voldríem és poder anar a peu a veure els nostres amics o familiars, comprar o, fins i tot, arribar a Palma per una vorera en bones condicions. Les Administracions sempre parlen que no s'ha d'agafar el cotxe si no és necessari. Idò, aquí ho és i no ens queda altre remei».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris