algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
17°

La comunitat islàmica de l'Illa participà a la festa d'inauguració de la mesquita

Després de les oracions hi va haver menjar i festa per a tots els convidats

87672

L'imam explicà als assistents la importància que té per a la comunitat poder practicar en un mateix espai la religió islàmica.

JAUME MOREY.

La comunitat musulmana de tot Mallorca es desplaçà ahir fins a sa Pobla per participar en un acte que encara ara sorprèn la resta de residents d'aquesta illa. Ahir, inauguraren la primera mesquita de sa Pobla.

Era un recinte espaiós, blanques les parets i el sòtil, polides, les bombetes de la llum penjaven descobertes i damunt una espècie de capelleta s'hi veia un rellotge, al costat d'unes brúixoles que apuntaven cap a l'est. Només les columnes impedien mirar d'ample en ample, d'un costat a l'altre de la mesquita pròpiament dita. A l'entrada, un munt de sabates, que alguns recollien i dipositaven dins unes instal·lacions que hi havia a l'altre costat del temple. Eren prop de les vuit del vespre, l'hora prefixada per donar començament a la festa inaugural i la mesquita ja estava quasi plena. Si més no encara es veien algunes tires de paper adhesiu que marcaven damunt la moqueta el lloc on s'havien d'anar situant els fidels. L'iman de sa Pobla, l'encarregat de dirigir l'oració entre el poble mahometà, ja havia començat a explicar al col·lectiu de musulmans reunits la sort que tenien de poder orar tots plegats, també contà als presents tot el que havien hagut de fer per aconseguir la mesquita. La paraula de l'iman no es va interrompre malgrat que molts dels assistents arribaren tard i entraven a menjar, i llavors l'oloreta es confonia amb la del perfum que portaven els homes, perquè tot eren homes.

Convertits per múltiples raons  

Entre els assistents a l'acte d'inauguració de la mesquita hi havia espanyols que s'havien islamitzat. Un col·lectiu que a Mallorca actualment està integrat per unes 5.000 persones. Els motius del canvi de religió eren molt diferents i alhora romàntics. El seu es devia a una dona. Però també explicà un altre relat, el de Lluís Amstron. «Ell va arribar a la Lluna i allà va escoltar un so, i en arribar a la Terra el va tornar a sentir: era la crida a l'oració. Després es va convertir».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris