nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
14°

Matas apel·la a la responsabilitat dels empresaris per aplicar les directrius

El president reconegué a Fitur que el sector privat pot finançar part de la despesa

El president del Govern balear, Jaume Matas, aprofità la seva visita a la Fitur per demanar "i de pas agrair per avançat" la responsabilitat tant dels constructors com dels hotelers de les Illes per tal de poder aplicar les DOT i la llei del turisme.

Matas es mostrà confiat que ambdós sectors "principals afectats per les reçents iniciatives de l'Executiu" superarien els seus interessos particulars en benefici de l'interès comú de la societat.

El president es mostrà «orgullós» del sector turístic de Balears, el qual, va dir, «ha demostrat la seva maduresa». Aquests afalagaments es varen fer extensius tant al sector de la construcció com a la resta de la societat, en especial als treballadors dels sectors esmentats. «Les Illes van bé i es venen encara millor. Això no és fruit de la casualitat sinó de la feina d'una societat que mereix el reconeixement i l'aplaudiment de les institucions», manifestà el màxim responsable del Govern autonòmic, qui deixà entreveure que part del cost que suposarà l'aplicació de les DOT podria córrer a càrrec del sector privat. «El finançament de totes les mesures de contenció del creixement que el Govern dugui a terme es farà bàsicament amb doblers públics. Això no vol dir que no es demani la col·laboració dels sectors més directament afectats per les directrius d'ordenació territorial. Però ja veurem de quina manera», comentà Matas.

Precisament, continuant amb la regulació del creixement urbanístic el president manifestà que fan falta de 10 a 15 anys de racionalització i control del creixement per afrontar un futur amb garanties de bona qualitat de vida per al conjunt de la societat de les Illes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris