algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

Els quiròfans de Son Dureta ja són nets, però romandran tancats alguns dies

Estan pendents de les noves mostres recollides, que garantiran l'absència del fong

D'ençà que es varen detectar colònies de fongs aspergillus a dos dels quiròfans de Son Dureta, la Gerència de l'hospital va tancar nou sales per fer-hi una neteja terminal. Aquesta va acabar ahir al matí, segons fonts del centre, i immediatament es procedí a la recollida de noves mostres ambientals, que seran les que determinaran la no presència del fong o de qualsevol altre tipus de contaminació.

Els resultats d'aquestes proves s'obtenen en un termini d'entre tres i cinc dies, per la qual cosa fins al principi de la setmana que ve no es coneixerà la presència o absència del fong i, en conseqüència, no es reprendran les activitats quirúrgiques en les sales d'operacions tancades.

La detecció dels cultius de fongs aspergillus a Son Dureta ha motivat una reacció immediata al si de la Conselleria de Sanitat. El director general Joan Crespí va ordenar la realització de proves microbiològiques ambientals a les àrees quirúrgiques i unitats de cures intensives de tots els hospitals de les Illes, públics i privats, que permetin determinar la presència de qualsevol tipus de contaminació en aquestes instal·lacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris