algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

«Les DOT permeten 19 urbanitzacions a Alcúdia, Campos, Santanyí i Valldemossa»

El CIM denuncia que «s'han convertit en un simple pla urbanístic provincial»

El president de la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell de Mallorca (CIM), Francesc Quetglas (PSIB), centrà ahir en tres punts les crítiques a les directrius d'ordenació territorial (DOT), recentment aprovades pel Govern balear.

En primer lloc, segons Quetglas, les DOT permeten la construcció de 17 urbanitzacions: les ja conegudes a Son Ferrandell (Valldemossa) i es Pujol (Santanyí), i 15 iniciatives immobiliàries al municipi de Campos, inclosa la projectada amb un camp de polo com element i atractiu principal.

El president de la comissió assenyalà que «les quinze urbanitzacions de Campos tenen sortida per la disposició sisena de les DOT, punt 2, apartat C, que estableix l'excepcionalitat de mantenir la classificació de sòl urbanitzable o apte per a la urbanització en els terrenys aïllats d'aquest municipi que tenguin en tramitació el planejament parcial, deixant sense efecte la suspensió parcial fixada per la moratòria del CIM i permetent la continuïtat de la seva tramitació. Com es recordarà, quan el Govern anuncià la seva moratòria, indicà que se suspendrien les actuacions urbanístiques amb plans parcials no iniciats, propiciant que a Campos es posassin en marxa moltes ramitacions que ara veuen la llum verda. La moratòria del CIM paralitzava els projectes sense pla parcial aprovat definitivament, però les DOT anul·len aquesta suspensió».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris