algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

El PSM vol llevar el santcrist de la sala de plens i el PP, posar-hi el dalai-lama

El batle decidí resoldre la proposta nacionalista a la pròxima sessió plenària

La proposta del PSM local d'eliminar de la sala de plens el santcrist que penja de la paret va armar «un bon cristo» a la sessió plenària de dijous a vespre. Tant és així, que els polítics tragueren el debat de polleguera; només el regidor nacionalista Kunibert Bauçà va mantenir les maneres.

Unió Mollera Pollencina manifestà que si es llevava el santcrist també s'haurien de retirar de l'habitació tots els quadres de fills il·lustres on apareixen símbols religiosos, «perquè si no, el símbol persistiria dins la sala». Els regidors populars encara anaren més enllà, i després de demanar que el santcrist es canviàs de costat i es posàs a la seva vora, suggeriren col·locar una foto del Dalai Lama devora la del rei Joan Carles, a qui, per cert, han canviat la vestimenta a instàncies també del PSM. Abans Joan Carles anava vestit de militar, ara du el típic vestit de mudar.

El PSOE també es va lluir prou, primer Joan Martorell va recomanar als regidors del PSM que arreglassin les coses de ca seva i els recordà que varen ser batejats, feren la primera comunió i després es casaren per l'església. Dins tot l'enrenou Josep Boladeras, també del PSOE, recomanà encarregar un informe jurídic. I el batle, Miquel Oliver, retragué al PSM que no havien protestat quan, amb el canvi de nom dels carrers, es mantingueren els de bisbes i inquisidors.

«No s'ha de fer ostentació de símbols religiosos, l'Estat és laic. A més, hi ha un informe de secretaria que diu que no és necessari que estigui penjat. Si no el voleu llevar proposam que es posin els símbols de totes les religions per no menysprear cap veí de Pollença», sentencià Kunibert. Llavors va ser quan el regidor popular Bartomeu Vallori va suggerir que es col·locàs la foto del Dalai Lama vora el rei, «perquè aquest ha vingut a Pollença». «Però no és espanyol», respongué Martorell. «I el Crist, sí?», replicà Kunibert, que el deixà primer bocabadat i, després, tingué un atac compulsiu de rialles del qual només el regidor nacionalista no es va veure contagiat. Aquí el batle aturà la disbauxa i afirmà que duria la proposta, que el PSM va fer durant el ple de dijous a la nit, al proper ple ordinari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris