algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
22°

Costes fa una passa envant per salvar els escars de la platja des Dolç

El departament tècnic de la Demarcació de Costes ha donat un primer vistiplau a la restauració dels escars de la Colònia de Sant Jordi. La sol·licitud partí del batle de ses Salines, Antoni Caldentey (UM), davant el mal estat dels dotze varadors que es troben a la platja des Dolç.

Tot i aquest primer vistiplau de Costes, el cost de la seva restauració haurà de ser pagat pels mateixos propietaris de la concessió, que sembla que hi estan d'acord.

Caldentey explicà ahir que «aquests escars són part de la història viva dels pobles mariners i consideram que és imprescindible no deixar que es deteriorin més».

La construcció i concessió d'aquests escars, per varar les embarcacions i resguardar-les del mal temps, es realitzà al final del segle XIX per un període de cent anys. Fins ara han passat de pares a fills com una de les possessions preades i, en part a conseqüència de la manca de varadors i mollets a tot el Migjorn, la major part encara s'empren.

L'any 1994, la Demarcació decidí no renovar la concessió d'un varador perquè estava en estat ruïnós i ordenà tomar-lo. No obstant això, el rebombori i la intervenció d'alguns batles, entre ells l'exbatle de Campos, Sebastià Roig, que arribà fins i tot a plantejar la necessitat que es declarassin béns d'interès cultural, pareix que han fet reconsiderar a Costes el futur d'aquestes construccions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris