cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

El Govern invertirà 90 milions en l'ampliació de l'Escola d'Idiomes

Augmentarà l'oferta idiomàtica amb italià, àrab i rus

L'Escola Oficial d'Idiomes era una de les assignatures pendents del Govern balear d'ençà que va rebre les competències educatives no universitàries el gener del 98. I ara han decidit posar remei a les mancances que pateix aquest sector educatiu, segons va explicar el conseller d'Educació, Manuel Ferrer. La primera mesura serà l'ampliació física de l'Escola Oficial d'Idiomes de Palma (carrer d'Aragó).

En el solar limítrofe a l'actual edifici, que tambés és propietat del Govern, es construirà un nou edifici que ampliarà l'espai operatiu per desenvolupar tasques formatives i permetrà també, lògicament, incrementar l'oferta de places. Segons informà el conseller, les obres del nou aulari, que consistiran en la construcció d'un edifici annex, seran adjudicades i contractades aquest mateix estiu mitjançant concurs públic. El pressupost estimat pel Govern per dur a terme el projecte és d'entre 80 i 100 milions de pessetes.

En totes les noves escoles i en les delegacions s'impartiran l'anglès i l'alemany, que són els dos idiomes amb més demanda. No obstant això, Educació té previst augmentar l'oferta d'idiomes a l'Escola Oficial de Palma, que continuarà sent el referent. Així, a més de l'anglès, l'alemany, el francès, el català, el castellà i el castellà per a estrangers, el proper curs es volen oferir també classes d'italià, de rus i d'àrab.

Totes aquestes ampliacions, que tant afecten el nombre de centres com a l'oferta formativa, es produirà un increment considerable d'alumnat. Un augment difícil de calcular en principi, segons va explicar el director general de Planificació i Centres, Rafel Bosch, però que es podria xifrar en uns 500 o 600 alumnes més que enguany.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris