cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

El Govern destina 220 milions a zones arrasades per l'huracà Mitch

Finançarà projectes sanitaris, educatius i d'infraestructures a Hondures i El Salvador

El Govern balear destinarà uns 220 milions de pessetes a les zones d'Hondures i El Salvador arrasades per l'huracà Mitch. Quan es produí la catàstrofe, i a través de la Creu Roja, l'Executiu autonòmic ja aportà 20 milions de pessetes com ajuda d'emergència.

La doctora Juana María Román, presidenta de l'ONG Niños de la Amazonia, viatjà durant el Nadal a les zones afectades. A la seva tornada, ha presentat al Govern balear, juntament amb la Creu Roja de Balears, presidida per Gerard Bonet, un macroprojecte de cooperació consistent en la reconstrucció de dues zones d'Hondures i El Salvador.

La inversió total d'aquestes dues accions és de més de 350 milions de pessetes, 100 a El Salvador i 250 a Hondures, que es finançaran en dos i tres anys, respectivament. El Govern contribuirà amb prop de 70 milions per a El Salvador i uns 150 per a Hondures.

En El Salvador, el projecte es desenvoluparà concretament a la zona d'Ahuchapán i consistirà en: construcció d'un centre mèdic; formació sanitària a un mínim de 100 persones; solucionar els problemes causats per les aigües negres; adquirir una ambulància i un vehicle totterreny per a les visites dels equips de salut; construcció de les aules d'una escola, creació de zones poliesportives; perllongació de línies telefòniques i capacitació d'un mínim de 200 persones en producció artesanal i agropecuària.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris