algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Una de cada quatre persones que dorm a l'Hospital de Nit és immigrant estranger

Damià Pons anuncià ahir la creació d'un casal d'acollida per a aquest col·lectiu

Un 25 per cent de les persones que es varen acollir l'any passat a l'Hospital de Nit eren immigrants, segons queda reflectit en l'esborrany de la memòria tècnica del propi centre. Així ho va manifestar ahir Damià Pons, president de la Comissió de Benestar Social del Consell de Mallorca, el qual va anunciar la creació del Casal d'Acolliment d'Immigrants que estarà integrat dins de l'Hospital de Nit.

Aquest centre neix a partir de l'augment d'immigrants estrangers a les Balears que es troben en dificultats per ser atesos.
En paraules de Pons, aquest servei «reforçarà l'atenció als immigrants fent servir la infraestructura de l'Hospital».

El centre estarà coordinat entre els tècnics de l'Hospital de Nit i els de l'equip d'inserció d'immigrants del Consell Insular de Mallorca.
El servei pretén cobrir una sèrie de necessitats com són la coordinació amb recursos de sanitat, educació i orientació laboral; la consecució d'un habitatge que permeti la sortida del centre d'acollida; l'aprenentatge de l'idioma i l'alfabetització i solucionar els possibles problemes de regularització de la situació d'estrangeria.

I és que actualment, en el centre de l'Hospital de Nit no es pot donar resposta a molts dels temes que plantegen els acollits estrangers, «ja sigui per manca de recursos humans o d'especialització en alguns temes», diu Pons.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris