algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 16°
21°

La UIB escampa coneixements a les aules d'arreu del món

La Universitat de les Illes té convenis de col·laboració amb centres de 32 països

«Universitat sense fronteres». Aquest podria ser el títol de l'article, tot i que faria pensar en el nom d'una ONG. Però en aquest cas no ens referim a fronteres solidàries, sinó a fronteres geogràfiques reals, que la Universitat de les Illes Balears intenta esbucar contínuament amb eines acadèmiques.

El concepte d'Universitat tancada és incoherent. Un absurd. Una institució acadèmica ha d'estar sempre oberta al saber en el més ample dels sentits, i això implica la interrelació amb totes les fonts de coneixement possibles, per tal de compartir experiències tant des del punt de vista docent com des d'una perspectiva investigadora, i col·laborar en ambdós terrenys sempre que es pugui.

I això és una cosa que té molt clara la UIB, que des de fa anys potencia les seves relacions amb institucions acadèmiques d'arreu del món. A part dels convenis bilaterals subscrits amb gairebé totes les universitats i centres de recerca de l'Estat espanyol i del conveni multilateral signat entre les universitats de parla catalana que formen l'Institut Joan Lluís Vives, la Universitat de les Illes ha subscrit convenis de col·laboració amb universitats i institucions de recerca europees i americanes, a més d'alguns acords puntuals amb centres acadèmics d'àmbit africà o asiàtic.

Concretament, la UIB té subscrits convenis de col·laboració amb un total de 56 universitats estrangeres i tretze centres científics internacionals dedicats al camp de la investigació en els més diversos àmbits científics i humanístics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris