nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
14°

Fitur comença a Madrid amb rècord de països participants i de públic

El conseller Ortea llevà ferro a la polèmica sobre la llei turística

La dinovena edició de la fira turística més important de l'Estat (Fitur) començà ahir a Madrid entre un gran nombre d'expositors, participants i públic. L'èufòria va ser la nota dominant de la intensa jornada per les darreres xifres del turisme estatal. En total hi participen més de 160 països i més de 700 expositors. La inauguració va ser a càrrec dels ducs de Lugo i del ministre d'Economia, Rodrigo Rato.

El conseller de Turisme, José María González Ortea, aprofità la seva presència a l'estand de les Balears per llevar ferro a la polèmica sobre la llei general turística, indicant que confiava en un acord amb el sector. El seu optimisme estava avalat pel fet que s'espera un important increment del nombre de turistes amb vistes a la pròxima temporada.

En aquest sentit, Ortea va indicar que un dels seus principals objectius per al 1999 serà la promoció de les Balears no tan sols a la resta de l'Estat, sinó també en el conjunt d'Europa i dels països de l'Est.

Un altre dels objectius del seu departament és potenciar el turisme de temporada baixa, per aconseguir d'aquesta manera que un 50 per cent dels visitants arribin fora dels mesos d'estiu. També va destacar que per assolir aquests objectius serà necessari potenciar el turisme de cap de setmana i d'altres fórmules imaginatives per trencar amb l'estacionalitat.

Un altre punt important que va transcendir ahir a Madrid és que la Conselleria de Turisme començarà la pròxima setmana a clausurar els hotels obsolets de les Balears que ja han estat repetidament advertits i que, malgrat això, no s'han acollit als plans de modernització.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris