cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

Controvèrsia entre el PP i l'oposició sobre el nom que designa la ciutat

El nom que ha de designar la ciutat torna a suscitar controvèrsia en els membres de l'equip de govern de l'Ajuntament i als grups municipals de l'oposició.

El regidor d'Urbanisme i portaveu del PP a Cort, Carlos Ripoll, va fer ahir unes dures declaracions sobre l'oposició i afirmà que no només rebutjaran al ple d'avui la moció dels nacionalistes del canvi de nom de la ciutat sinó que instaran el Parlament de les Illes Balears que s'aprovi definitivament el nom «autèntic i real de la ciutat que és Palma de Mallorca».

Aquesta picabaralla sobre la designació de la ciutat es remunta a la primavera de l'any passat, quan el batle de Palma, Joan Fageda, va concloure que no faria res per canviar el topònim. I és que des del punt de vista estrictament jurídic, la secretaria general informà aleshores que el nom oficial actual de la nostra ciutat és el de Palma de Mallorca. Així es contemplà en l'informe del secretari de l'Ajuntament de Palma, Agustí Estela, que especifica quin era el nom oficial de la capital de les Illes Balears, redactat a petició dels regidors del grup del PSM.

Fageda en aquell temps va deixar ben clar quin és el nom de la ciutat i va intentar tancar la polèmica sobre si el nom és Palma o Palma de Mallorca.

Però precisament fa uns dies que els regidors del PSM anunciaren en roda de premsa que insistirien en el ple de Cort sobre el tema i presentarien una moció per tal de fer que el nom de la ciutat sigui Palma «d'acord amb l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears», indicà el portaveu nacionalista, Sebastià Serra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris