algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
23°

El menjador de pobres acollí més de 2.000 persones l'any passat

La gran majoria són immigrants d'Andalusia, Extremadura i de l'Àfrica

91522

El menjador acull una mitjana de 79 persones diaries.

J. Morey.

Un total de 2.089 persones es varen veure obligades l'any passat a visitar el menjador dels pobres que gestiona la direcció d'Acció Social del Govern balear. La mitjana diària va ser de 79 persones.

La gran majoria d'aquests transeünts són immigrants peninsulars procedents majoritàriament d'Andalusia i Extremadura. Pel que fal als estrangers, el 68 per cent no són comunitaris: la immensa majoria provenent de l'Àfrica (un 73'4 per cen)t, seguit de l'Est d'Europa (17'3%) i Iberoamèrica (9'3%). Més del 75% són homes i el 33% són persones majors de 60 anys. Com a fet preocupant, un alt percentatge són joves.

La majoria dels immigrants peninsulars que arriben a aquest centre han passat per un procés llarg de solitud. Després de perdre la feina, es donen a la beguda i són expulsats per la família. Vaguen sense rumb ignorant el seu destí. Arriben a Palma intentant fugir del passat amb l'esperança de començar una nova vida.

Abans el perfil del pobre a Mallorca era una persona de més de 40 anys. Però en els darrers cinc anys s'ha experimentat un augment significatiu entre la població jove, un fet preocupant per a quelsevol societat desenvolupada. Tots els que passen per aquest menjador tenen problemes físics o psíquics. El grup més minoritari són els toxicòmans: el seu problema no és el menjar.

El centre dels transeünts està situat al carrer del Patronat Obrer de Palma. Devers les 12.30 hores es comença a formar coa en el pati que comunica amb el menjador. Alguns, però, s'estimen esperar fora, al carrer, per veure la darrera llauna de cervesa (l'entrada d'alcohol està prohibida) abans d'entrar a dinar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris