cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 15°
15°

Els presidents insulars del PP fan costat a les directrius de Matas

Tot i això, Antoni Juaneda tem una pèrdua de vots per la dreta a Menorca

L'aparell del PP, representat pels tres presidents insulars, ha fet una pinya per defensar la bondat de les Directrius Matas. No obstant això, des de Menorca es demana al Govern balear prudència, pedagogia i indemnitzacions, al mateix temps que no es descarta una pèrdua de vots des de la dreta. A Eivissa, es proclama el suport a les línies generals de les DOT, però també s'afirma que encara no es coneix l'articulat íntegre de la nova normativa. A Mallorca, l'adhesió de Jaume Font als postulats matistes queda fora de tot dubte.

El president del PP-Mallorca i batle de sa Pobla, Jaume Font, va dir que al partit, encara que amb diverses sensibilitats, es donava suport a les DOT, perquè la protecció del territori és una bandera que no pot ser patrimonalitzada per cap partit. Font afirma que havia parlat amb la base del PP i que hi havia percebut consens en referència a la necessitat d'ordenar el creixement urbanístic. El senador Font no considera necessàries més reunions informatives amb l'aparell popular i, per tant, no pensa convocar cap altra junta insular per debatre les DOT. Les DOT, segons Font, marquen un abans i un després en la història de la CAIB, que permetrà al Partit Popular obtenir uns bons resultats.

Antoni Juaneda, president d'un PP-Menorca que travessa moments d'inestabilitat interna, no dubta a afirmar el seu «lògic» suport a les DOT. Tot i això convidà a reconsiderar que a Menorca no existeix l'«alarma social ni la pressió urbanística» de Mallorca i Eivissa». Juaneda reclama molta «pedagogia» per explicar als militants i simpatitzants conservadors les desclassificacions i no descarta un cert càstig electoral concretat amb una fuita de vots i militància per la dreta cap a la Unió des Pobble Baleà. Per Juaneda, les indemnitzacions han de ser un aspecte fonamental de les Directrius.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris