algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Els esculls artificials ja són a la costa per protegir la posidònia

Un vaixell parteix des de Portocolom per realitzar les tasques d'instal·lació

ada.
Un vaixell va iniciar dijous passat les tasques d'instal·lació dels esculls des de Portocolom, on estaven guardats, per col·locar-los a la costa del Llevant. Ahir es va fer una demostració que comptà amb l'assistència del conseller d'Agricultura, Comerç i Indústria, Josep Juan Cardona i el director general de Pesca i Cultius marins, Jaume Darder.

Cardona es va mostrar molt satisfet amb l'actuació del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació perquè «s'ha fet càrrec de tot i la costa del Llevant es veurà beneficiada d'una manera molt important».

Segons Cardona, «aquesta va ser una de les primeres mesures que proposàrem al Ministeri i si la tramitació es va realitzar per juliol de 1996, no fou fins l'any passat que es va resoldre i finalment enguany durant el mes de gener s'ha executat al municipi de Manacor». El conseller Cardona opina que la instal·lació dels esculls és molt important, ja que «es preserva una zona de cria, es protegeix la posidònia i les espècies marines i s'afavoreix la pesca artesanal».

La col·laboració entre el Ministeri i la Conselleria és molt usual, ja que «en el cas concret de la pesca hi ha moltes zones per protegir que estan dins la competència de Madrid», assegura el conseller Cardona.

La zona d'actuació està situada al llevant de Mallorca, davant de les costes del terme municipal de Manacor. S'han determinat dos polígons en el conjunt de la zona. El polígon I, situat davant de Portocristo, és compost per dues barreres de mòduls de protecció perpendiculars a la costa, amb profunditats de 25 a 40 metres i ocupa una superfície de 1.270 hectàrees.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris