algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

El Govern desclassifica un 64% del sòl urbanitzable a les DOT

El president Matas afirma que «mai més no s'urbanitzarà un pam de la costa»

«Mai més ni un pam de la costa no serà urbanitzat». Amb aquesta contundència es va expressar ahir el president Jaume Matas després que el Consell de Govern aprovàs el Projecte de llei de les directrius d'ordenació territorial (DOT), que aquesta mateixa setmana entraran al Parlament i que preveu la desclassificació d'un 64 per cent del sòl urbanitzable en l'actualitat a les Illes.

L'afirmació de Matas es basa en la prohibició «sense excepcions» de construir urbanitzacions en el futur en una franja de 500 metres de la costa i d'edificar habitatges unifamiliars a 250 metres del litoral. D'aquesta manera, s'ampliaran amb 10.000 hectàrees les 197.000 de costa fins ara protegides.

A això s'hi afegeix la prohibició de construir nous nuclis urbans i tot plegat es tradueix en la desclassificació «automàtica» de les urbanitzacions amb les característiques anteriors sense pla d'urbanització aprovat.

Així mateix, també es desclassifica de manera automàtica tots aquells urbanitzables que duguin més de dotze anys sense desenvolupar-se i es genera una «desclassificació» latent per a totes les urbanitzacions que no hagin complert els terminis legals o que estiguin incloses a plans generals o normes subsidiàries de més de quatre anys i no hagin iniciat la tramitació legal.

Més concretament, la desclassificació immediata amb l'entrada en vigor de les DOT afectarà 1.500 hectàrees i 3.000 més quedaran ajornades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris