algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

La inauguració de la Universíada 99 no tindrà ni Moros ni Cristians

Només 39 mascles pollencins s'han inscrit a les llistes que obrí la comissió

No hi haurà simulacre de Moros i Cristians a l'acte inaugural la Universíada 99 perquè només 39 mascles pollencins s'han inscrit a les llistes que la comissió de festes havia distribuït entre els prop de vint locals elegits.

Aquesta xifra no arriba ni de prop fer-s'hi als 500 homes que havia fixat la comissió de la Universíada perquè el simulacre es pogués dur a terme a la cerimònia inaugural. Una xifra que ahir ratificà el regidor de Festes de Pollença Martí Ochogavía. Ell, però, ja sabia que el nombre de registrats no arribava als 500. «No caldrà ni reunir-nos de bell nou. I això em sap greu, com a responsable de festes que som, perquè hauríem participat en un acte únic de canvi de segle».

Després passà a comparar el simulacre de Moros i Cristians amb les festes de Sant Antoni de sa Pobla. «Els poblers van a Gràcia i no passa res, però nosaltres, un poble que volem ser tan solidaris i tan cultes, després resulta que no acceptam coses com aquestes. Fins i tot, n'hi ha que per la Patrona peguen castanyes als de fora».

Ahir, a l'hora de tancar l'edició, només hi havia 39 homes que havien demostrat estar disposats a anar a Son Moix. Als fulls repartits entre diferents bars de Pollença i el Port figurava la signatura d'aquestes persones, a més del carnet d'identitat. Cal dir però, que aquesta xifra es pot veure lleugerament modificada, perquè el termini que fixà la comissió per inscriure's acabava ahir quan els vint locals escollits tancaven les portes al públic. I molts dels llocs són bars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris