algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
17°

El CIM intentarà que les DOT incorporin el pla territorial de Mallorca

El Consell de Govern aprova avui les DOT i el Consell Insular de Mallorca (CIM) es disposa a negociar que els criteris que aprovà per al pla territorial de Mallorca siguin incorporats a les directrius.

Les DOT contemplen sis plans territorials per a Mallorca: Badia de Palma, Tramuntana, Raiguer, Pla, Nord i Llevant, però el CIM considera l'Illa com una unitat funcional d'actuació.

Malgrat les seves propostes restrictives, com per exemple vincular les noves construccions a la disponibilitat d'aigua, els criteris del pla també han rebut crítiques.

El GOB ha qualificat els criteris «d'absolutament decebedors». L'organització ecologista demana normatives que suposin, entre altres coses, una aposta per aturar l'ús residencial dins el sòl rústic; un retall potent, quant a sòl urbà i urbanitzable; una paralització del creixement de l'oferta turística; un nou model de transport que aturi la construcció d'autopistes; la prohibició expressa de l'ampliació de l'aeroport; la impossibilitat de construir nous ports esportius; i mesures cautelars durant la redacció del pla.

El PP no està per l'aprovació del pla, partint de la consideració que l'ordenació del territori és una competència exclusiva del Govern balear.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris