algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Les pensions dels illencs «són la vergonya de l'Estat», segons UM

Les de viduïtat són les més agreujants, amb només 44.000 pessetes de mitjana

Les pensions que cobren els jubilats de les Balears «la fan la comunitat més discriminada de l'Estat: És una vergonya. Per molt que s'insisteixi en aquesta qüestió, el fet és que el greuge continua», consideren els responsables d'Economia d'Unió Mallorquina.

Així, aquest partit considera que «mentre el Govern balear només sembla preocupat per les seves contínues campanyes d'imatge i publicitat, els ciutadans més necessitats de les Illes veuen com perden poder adquisitiu en relació a la resta de l'Estat».

La indignació ha pujat dins UM des de l'anunci fet pel Govern andalús fa unes setmanes on es deia que pujarien les pensions per a la tercera edat a la seva Comunitat Autònoma un 3'6 per cent, el doble que a la resta de l'Estat, «la qual cosa significa que els ciutadans d'Andalusia es veuran clarament afavorits per la solidaritat de la resta de regions».

Aportacions

UM recorda que «els balears són els ciutadans que proporcionalment més aporten a les arques de l'Estat», destacant que «un estudi recent d'UM demostrava que cada balear aporta al règim de solidaritat a la resta de comunitats autònomes unes 170.000 pessetes (més de mil euros) anuals.

Així, el greuge «es pot comprovar tant en les pensions de tercera edat, com en les d'invalidesa i les de viduïtat, «on sempre es troben per sota de la mitjana estatal».

En el cas de les pensions normals, el dèficit és de 6.809 pessetes, ocupant en el rànquing el tercer lloc per la coa. En les d'invalidesa la diferència és de 4.500 pessetes per davall de la mitjana, mentre que arriba a les 5.000 pessetes en el cas de les pensions de viduïtat. Per tant, «ens trobam davant un cas d'absoluta discriminació per part de Madrid».

El cavall de batalla

Els greuges comparatius que han viscut les Balears en els darrers lustres respecte d'altres comunitats autònomes seran, sens dubte, un important argument de la pròxima campanya electoral. No s'ha d'oblidar que a les èpoques en què Cañellas era el president, el PP Balear féu bandera d'aquesta problemàtica. Però ara les coses han canviat. I són els sectors més desprotegits, com les vídues, els invàlids i la tercera edat, els que veuen com no aconsegueixen l'equiparació amb la mitjana estatal. Per tant, el Govern hauria d'espavilar en aquesta espinosa qüestió, I això vol dir no pensar tant en grandiosos convenis de carreteres i sí en els mil durets que poden dignificar un pensionista.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris