cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
22°

La Sala ingressa nou milions en quatre anys per infraccions urbanístiques

El mal funcionament d'Obres n'és la primera causa

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Sóller, Jaume Colom, ha donat a conèixer aquesta setmana les quantitats ingressades en els darrers anys en concepte d'infraccions urbanístiques i que en certa manera vénen a demostrar la manca de mitjans que l'Ajuntament té per aquest afer.

Així, durant quatre anys s'han obert un centenar d'expedients per obres que no s'han fet correctament, ja sigui perquè no tenien llicència, o perquè s'excedien a l'hora de fer l'obra. Molts dels expedients continuen avui encara sense resolució definitiva, el que no vol dir que hagin prescrit.

També crida l'atenció, mirant les dades, que cap any s'han complit les previsions pressupostàries que el mateix Ajuntament s'havia fet en aquest sentit. Sempre han estat inferiors, fet que en certa manera ha provocat la crispació del regidor responsable.

Segons Colom, aquestes dades no suposen un compliment de la llei pels ciutadans, sinó que la gran complexitat que suposa la tramitació d'aquesta mena d'expedients, fa que en ocasions aquesta s'allargui temps i temps.

A tot això, cal afegir la manca de mitjans que el Negociat d'Obres té per dur a terme aquesta tramitació, tot i que en els darrers mesos s'ha incrementat notablement el control de les obres que es fan i la precària situació que fins ara ha viscut el personal encarregat d'aquests temes. Una mostra clara d'aquesta circumstància és que en quatre anys l'Ajuntament ha tingut fins a quatre arquitectes i també uns quants assessors jurídics, o no s'havia normalitzat la situació fins fa pocs mesos.

Control

Les dades facilitatades pel regidor d'Urbanisme sobre els expedients per infraccions urbanístiques ens demostren la voluntat municipal d'intentar fer complir al màxim la llei, tot i que no sempre ho aconsegueix. És cert que a Sóller hi ha construccions que mai no s'haurien d'haver permès i que actualment no hi ha forma de fer-les desaparèixer. Per evitar que això continuï passant cal un major control per part de l'Ajuntament i segur que així i tot no bastarà i qualque animalada es tornarà a fer, i si no, temps al temps i i ja veurem qui tindrà la raó.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris