algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Matas evoca els immigrants en la inauguració de l'hospital d'Higüey

L'acte coincidí amb la festa nacional i una massiva concentració de pelegrins

El president Matas afirmà ahir que l'Hospital d'Higüey suposava «tornar als dominicans una part de les moltes coses que han fet per nosaltres».

«Durant molts d'anys, —explicà Matas al nombrós públic congregat per assistir a la inauguració— la nostra terra no era capaç d'alimentar la nostra gent. Aquesta gent va venir en massa a Dominicana, on es trobaren un poble noble, obert, que ens va permetre integrar-nos, que ens obrí les portes de bat a bat».

Matas al·ludí també a l'arribada recent de les empreses turístiques balears: «Amb els dominicans hem escomès una aventura en la qual compartim riscs, per atreure turisme a aquesta terra, per atreure riquesa. Precisament, el mateix turisme que ha fet que avui a les Balears ja no emigrem. I que ha fet que puguem atendre una necessitat d'aquesta terra».

Matas cità paraules del mateix president dominicà present a l'acte per encoratjar el país. Repassà el llistat de fills il·lustres (Máximo Gómez, Felipe Rojas, Juan Luis Guerra, Michael Camilo, Óscar de la Renta, Pedro Mir, Juan Bosch) i afirmà que la pàtria d'aquestes personalitats ha de ser «un país destinat, per un designi diví, a gaudir d'un gran esdevenidor». L'hospital d'Higüey, que ha estat sufragat pel Govern balear, va ser inaugurat en un acte solemne
Tot i que l'hospital no començarà a funcionar fins el febrer, les autoritats n'han volgut fer coincidir la inauguració amb les festes de Nostra Senyora de l'Altagràcia, patrona del país. Aquesta festivitat commemora la victòria que l'any 1691 obtingueren tropes hispanocriolles sobre una flota francesa. Aquesta data és considerada al país com la primera manifestació de la «dominicanitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris