algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Agricultura instal·la esculls artificials per protegir les espècies del litoral

Les barreres de mòduls de protecció estan col·locats a la zona de Portocristo

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, en col·laboració amb la direcció general de Pesca, que pertany a la Conselleria d'Agricultura, Comerç i Indústria del Govern balear, va iniciar ahir la instal·lació d'un escull artificial ubicat enfront de la zona costanera del terme municipal de Manacor.

Aquest projecte es du a terme amb la finalitat de poder millorar la gestió de les pesqueries, que es realitzen, fonamentalment, en àmbit artesanal. Així mateix, els esculls tenen com a objectiu protegir les espècies d'aquest litoral. El pressupost puja a 25.352.282 pessetes.

L'escull s'està començant a instal·lar al polígon 1, situat davant Portocristo, compost per dues barreres de mòduls de protecció perpendiculars a la costa, a una profunditat de 25 a 40 metres, que ocupa una superfície de 1.270 hectàrees.

El polígon II, situat entre cala Romàntica i cala Murada, ocupa una superfície de 1.113 hectàrees i està compost de tres barreres de mòduls de protecció a una profunditat compresa entre 28 i 45 metres.

Cada barrera estarà formada per tres files de mòduls separades entre si per setanta-cinc metres. En total es col·locaran 179 peces de formigó i acer fetes a la pedrera Calmo, situada devora Portocolom, amb dos dissenys diferents.

El primer d'aquests és de forma cúbica i està dissenyat per a la protecció de la prada de posidònia. El segon està dotat amb sortints en cinc de les seves cares que actuen com a elements d'ancoratge, per la qual cosa tenen efecte dissuasor sobre la pesca de fons.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris