algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Malalts amb problemes respiratoris saturen les urgències de Son Dureta

Setanta persones quedaren pendents de ser ingressades per falta de llits

El fred comença a causar estralls en la salut dels ciutadans i, de rebot, en els serveis assistencials públics. Amb la davallada de les temperatures, els problemes broncorespiratoris s'aguditzen i les persones propenses a aquest tipus d'afeccions, o aquelles que les pateixen de manera crònica, acudeixen en massa a urgències per pal·liar els efectes de la malaltia, que no té cap raó per ser el grip pròpiament. Així, ahir es va registrar a la Unitat d'Urgències de Son Dureta una de les puntes més altes d'aquest hivern pel que fa l'afluència de pacients afectats de deficiències respiratòries, fins al punt que, al matí, un total de 70 persones esperaven un llit per poder ser ingressats al centre hospitalari.

A l'horabaixa d'ahir encara hi havia un total de 52 persones que no havien aconseguit plaça per ser ingressats a Son Dureta, segons fonts de l'Insalud.

D'aquesta manera, el servei d'urgències de l'hospital va saturar-se durant el matí i obligà la Gerència del centre a cercar solucions d'emergència per descongestionar el servei.

Les persones que provoquen aquesta mena de col·lapses, normalment coincidint amb els mesos d'hivern, solen ser els malalts crònics, que necessiten l'ingrès hospitalari, tot i que es tracta d'estades de curta durada. Quan el problema és una epidèmia de grip, que també sol produir-se per aquestes dates, allà on es nota la saturació és en els centres de salut i no en Urgències de Son Dureta, ja que les persones afectades per un refredat o un grip no necessiten ingrès i, per tant, acudeixen simplement al seu metge de capçalera en els serveis d'atenció primària.

De moment, la punta de saturació registrada ahir és la més alta de la temporada, tot i que va haver una altra, fa poc més d'un mes, que provocà una llista d'espera d'unes 50 persones pendents d'un llit hospitalari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris