nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Nova empenta a l'excavació de Pollentia

El Govern central invertirà enguany 27 milions per consolidar el jaciment de l'antiga ciutat romana

El jaciment arqueològic de Pollentia rebrà enguany una important empenta econòmica. El Ministeri d'Educació ha confirmat una inversió de prop de 27 milions de pessetes per a la consolidació de tot el recinte excavat fins ara.

Així ho va explicar el conseller de Cultura del Govern balear, Manuel Ferrer, en el transcurs de la visita que va realitzar ahir horabaixa a la zona arqueològica. El conseller va estar acompanyat pels regidors Miquel Ferrer i Pep Reynés, a més de l'arqueòloga Concha Martin i Eduardo González, arquitecte de l'institut de patrimoni del Ministeri, en un recorregut que es va fer per comprovar sobre el terreny l'estat en el qual es troben les excavacions.

El regidor de Cultura, Miquel Ferrer, va comentar que la subvenció econòmica que ara arribarà es podria destinar a ampliar la zona visitable que fins ara es reduïa a l'àrea de les cases romanes de sa Portella així com el teatre.

D'aquesta manera, s'inclourien dins l'itinerari cultural el Fòrum i el Capitoli, les dues darreres zones que s'han començat a excavar durant l'estiu. Segons els tècnics, és necessària una intervenció urgent en aquests indrets per evitar que la meteorologia adversa faci malbé els nous elements trets a la llum.

Aquesta primera actuació, que es desenvoluparà aquest any, forma part del projecte integral que es vol desenvolupar a la zona i que preveu també la possibilitat de reconstruir alguna de les cases romanes al seu lloc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris