algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

La sobrepoblació de conills provoca un altre cop pèrdues milionàries al camp

Enguany els efectes s'han avançat quatre mesos abans respecte als anys passats

Els agricultors del terme municipal de Sant Joan tornen a patir una vegada més els efectes de la sobrepoblació de conills que es va detectar fa quatre anys.

Enguany, els perjudicis s'han iniciat aquest mes de gener quan els altres anys començaven pel mes de maig. Els pagesos estan indignats perquè les pèrdues econòmiques són milionàries si es miren a llarg termini.

Una de les persones afectades, Joan Rabassa Gomis, més conegut dins el poble de Sant Joan com el fuster París, ha explicat que a la seva finca de Son Juny «tots els arbres fruiters s'han fet malbé per culpa dels conills que s'han menjat una gran part de l'escorça».

Segons l'amo Joan, «els tarongers, les figueres i els ametlers que han estat mossegats pels conills ja no serveixen per res. Els arbres que han estat afectats donen uns fruits que no són menjadors i ja em puc fer la idea que s'assecaran i es moriran».

Els pagesos hauran de tornar a sembrar planters dels arbres que s'han mort i hauran de passar 10 anys perquè es pugui recuperar la mateixa producció.

Joan Rabassa que havia fet uns cent planters d'ametlers ja no en té cap que serveixi perquè tots estan mossegats. «Això suposa per a mi una gran pèrdua econòmica i la veritat és que no em trob amb forces per tornar a ressembrar tot el que he perdut». El pagès es mostra decebut per l'actuació de les autoritats competents que any rere any es fan el sord davant les seves queixes i no posen un remei per poder normalitzar la situació de l'agricultor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris