algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
23°

L'Ajuntament recupera la potestat per regular els torns dels taxistes

La regulació del sistema de treball entre els autònoms del taxi torna a ser comptència municipal. Així ho anuncià ahir el regidor de Governació i Seguretat Vial a l'Ajuntament de Palma, Joan Bauzà, en el moment que va rebre la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB) en relació als torns laborals.

Després de més dos mesos de reunions entre les patronals del taxi, manifestacions i alguna altra reunió entre els representants de la Caeb i la Pimem amb membres de l'equip de govern de Cort, han estat els jutges els que finalment han hagut de posar pau entre els taxistes. Com es recordarà, els conductors associats a la Pimem varen decidir donar un vot de confiança al regidor de Governació el passat 16 de desembre, quan Bauzà es va comprometre a restablir els torns suspesos cautelarment, tot d'una que es conegués la sentència.

Finalment la sentència ha fallat favorablement a l'Ajuntament i segons declarà Bauzà, «tornam a tenir la capacitat per regular horaris, calendaris, descansos i vacances», tot aixecant l'acte anterior que impedia al consistori palmesà intervenir en matèria de regulació horària.

A partir d'ara les parts implicades, Caeb i Pimem tenen un termini de deu dies per estudiar la sentència i presentar, si així ho creuen oportú, un recurs de cassació.

Malgrat tot, Bauzà confia poder arribar a un consens amb els treballadors del taxi durant aquests deu dies. «Si ambdues parts no tenen queixa, el proper dia 4 de febrer entrarà en vigor l'acord aprovat per ple fa dos anys "fins ara en suspensió provisional.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris