algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
23°

El Govern aportarà 360 milions per mantenir l'hospital d'Higüey

El Govern balear aportarà 360 milions de pessetes al manteniment i la gestió de l'hospital d'Higüey durant els propers tres anys. El president Jaume Matas inaugurarà avui aquest centre situat en una de les zones més turístiques i alhora més tercermundistes del país. L'hospital ha estat possible gràcies a l'aportació de 350 milions de pessetes de l'Executiu illenc.

Al llarg d'aquest trienni es farà carrèc de la gestió una comissió mixta integrada pels governs balear i dominicà, l'Església Catòlica, i l'ONG Medicus Mundi. La gerència de l'Hospital serà assumida pel director de salut laboral del Govern i president de Medicus Mundi"Balears, José Maria Sevilla.

La República Dominicana ha integrat l'hospital en un nou pla de Salut que està desenvolupant. Això implica que l'hospital adquireix la categoria de provincial, de forma que els dos hospitals existents a la província i els onze centres de salut passaran a dependre'n. La població de la província d'Altagràcia depenent de l'hospital és de 150.000 persones i s'incrimenta a un ritme vertiginós per la immigració que ha provocat el boom turístic de la zona.

A la inauguració, hi assistiran, al costat de Matas, el president de la República Dominicana, Leonel Fernández; el bisbe, Ramon de la Rosa; i José María Sevilla, president de Medicus Mundi a les Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris