algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

El Mirall deslluí la processó de Sant Sebastià

Les obres de reforma de la plaça Major obligaren a rectificar el recorregut que fan els Cavallets

La processó de sant Sebastià no va lluir ahir com de costum. Els Cavallets i l'Estendard sortiren pel portal major de l'església, però enmig de la plaça Major no hi havia el fogueró. No se sentia aquella xerradissa de gent, d'altres anys.

La gentada, però, es concentrà en un costat de l'església i, així com s'anaven assabentant de l'improvisat recorregut, es desplegaven pel carrer Antoni Maura. El jove Pep Cerdà encapçalava la processó portant l'Estendard, darrere hi venien els Cavallets, el germans Chacón, que dansaven al ritme del tamborí i les xeremies, també marcava el pas un tamborer vestit de centurió romà.

Així que s'acostava la comitiva, els fanals del carrer propagaven l'ombra de l'alt penó que obre la processó de sant Sebastià damunt les parets. Darrere, Cándido i Amador Chacón dansaven al ritme marcat i alhora senzill de la tonada que sonaven els xeremiers. El tambor marcava el pas marcial del jove vestit de centurió. Més tard, vendria el moment d'apressar les passes del ball. Això va ser un cop acabat l'ofici que honora el màrtir sant Sebastià, quan els Cavallets ballaren les «taules».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris