algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

El PSM acusa Matas d'«acostar-se als gonellistes» i menysprear els filòlegs

Pensa el president Jaume Matas que el seu Govern pot usurpar la funció dels filòlegs i proposar les paraules que s'han d'incloure en el diccionari?

Aquesta interrogació resumeix el contingut de la pregunta que el Grup Parlamentari-PSM ha presentat a la mesa del Parlament després que el president de l'Executiu illenc fes suggeriments lingüístics al cap de la Generalitat, Jordi Pujol, en la darrera reunió que mantingueren a Menorca. Després de la reunió, Matas anuncià que havia presentat a Pujol un llistat de vocabulari autòcton illenc perquè fos inclòs en el diccionari.

El secretari general dels nacionalistes, Pere Sampol, té fermes sospites que Matas fa aquest tipus de peticions «per acostar-se als gonellistes, encara que després es faci el modern i reivindiqui la unitat de la llengua».

Per aquesta raó, el grup parlamentari del PSM demana que també se li notifiqui per escrit «quines són les paraules d'ús exclusiu a les Illes Balears, no incloses en el Diccionari de la Llengua Catalana, que el president del Govern balear va entregar al president de la Generalitat de Catalunya?». Per començar, Sampol dubta que la relació de paraules existeixi en realitat i, en segon lloc, desconfia del que Matas consideri que s'ha de incloure en la llengua reglada.

«Matas "ha afegit el nacionalista" és un desinformat; en la darrera reunió de l'Institut d'Estudis Catalans s'inclogué en el diccionari de la llengua un llistat de 700 paraules a petició de la Universitat de les Illes Balears».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris