algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

Matas situa el sostre de població en 1.720.000 persones

La xifra, anunciada a Atenes, és una reducció del 70% en la possibilitat de creixement

V. CAMPINS Palma.
Un milió set-centes vint mil persones. Aquesta és la xifra màxima de població que podran acollir les Illes Balears d'aquí a deu anys, inclosos residents i turistes. És a dir, que el dia punta d'agost de màxima concentració de persones no es podrà superar aquesta quantitat. Així ho va anunciar ahir el president Jaume Matas en la seva intervenció a la cimera Metròpoli 2000 celebrada a Atenes.

Aquest sostre de població representa un increment potencial anual de l'1 per cent en la pròxima dècada que inclou tant la població de dret com la flotant. Actualment, a les Balears hi ha uns 750.000 residents i a l'estiu l'afluència turística augmenta aquesta xifra fins prop del milió quatre-centes mil persones.

Els actuals planejaments urbanístics permetrien arribar fins a una capacitat d'acollida de 4.200.000 persones. Però a les directrius d'ordenació territorial (DOT) ja s'inclourà aquest nou sostre poblacional d'1.720.000 persones que tindrà vigència fins aproximadament l'any 2010.

Així mateix, aquesta taxa de l'1 per cent anual s'aplicarà a cadascuna de les Illes, però no serà lineal en tots els municipis i s'haurà de concretar a través dels plans territorials viables. Globalment, representa, per tant, la possibilitat de pujar 400.000 places, un 70 per cent menys del que seria possible si no s'adoptàs aquesta mesura restrictiva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris