algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

La població de Pina no té servei d'aigua potable

La població de Pina, del terme municipal d'Algaida, té un gran problema amb l'aigua potable. No disposa d'un servei tan bàsic i primordial com és aquest.

Això s'ha convertit en un gran inconvenient i més quan el municipi no gaudeix en abundància d'aquest líquid. De fet, durant l'estiu de l'any passat, tot el municipi d'Algaida es va veure mancat d'aigua a causa d'una avaria de Gesa i fins que no passà gairebé una setmana la situació no es va normalitzar.

De llavors ençà, des del Consistori algaidí s'estan estudiant distintes fórmules perquè la població no torni passar set pus mai més.
El balte de l'Ajuntament d'Algaida, el socialista Jaume Jaume, ha explicat que «el nostre municipi necessita un reforç, ja que el dipòsit regulador que hi ha a Algaida no és suficient per abastir els nuclis de Pina i Randa».

Però el problema més greu ho té actualment el llogaret de Pina que no disposa del servei d'aigua potable. El batle Jaume ha expressat que «estam estudiant els terrenys per dur a terme la perforació on trobem aigua que estigui en bones condicions per beure, d'aquesta manera es podrà construir un pou que doni aigua de bona qualitat al poble».

La font de Pina, que forma part d'un sistema de captacions i d'aprofitament de l'aigua creat a l'època medieval durant la dominació islàmica i que ha estat en funcionament fins la dècada dels seixanta d'aquest segle, presenta un greu problema: l'aigua que brolla d'aquesta font és rica en nitrats i sulfats i per tant no és potable.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris