nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

Els socialistes diuen que el jutge del cas Calvià no podia qualificar els fets

La prescripció es basà a no acceptar la que demanava l'acusació particular

El recurs presentat pel PSIB contra la decisió de declarar prescrit el cas Calvià afirma que el jutge va qualificar els fets quan això és competència de l'acusació.

El judici contra Francesc Gilet i Eduardo Vellibre per l'intent de suborn a un regidor de Calvià no arribà a celebrar-se perquè el magistrat no acceptà la qualificació de les acusacions particulars de «suborn per cometre un acte injust». Aquest delicte prescriu al cap de cinc anys i hauria permès el desenvolupament del judici.

Segons el recurs presentat per Salvador Cànaves en aquest cas, «admetre com a conforme a dret l'actuació del jutjador seria tant com buidar de contingut el principi acusatori, de forma que la part acusadora perdria la seva facultat de qualificar els fets, només admetent-se com la celebració del judici oral en els casos en què el jutge acceptàs com a 'correcta' aquesta qualificació, un fet que representaria tant com dir que seria el propi òrgan jurisdiccional qui formularia l'acusació».

Cànaves argumenta que perquè la prescripció pugui determinar-se abans del judici «és necessari que la qüestió aparegui tan clara que, de mode evident i sense deixar cap dubte al respecte, pugui afirmar-se que ha transcorregut el termini designat a l'efecte per la llei».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris