nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

L'STEI rebutja l'esborrany d'horaris que Madrid vol per a Secundària

El Ministeri d'Educació ha presentat un esborrany de reial decret que estableix el currículum d'Educació Secundària, i que s'hauria d'aplicar de manera provisional a les Balears, en cas de ser aprovat, fins que s'aprovi el currículum propi dissenyat pel Govern. Aquest document introdueix modificacions en la distribució horària a l'ESO, i ha estat rebutjat per l'STEI.

Els principals canvis que proposa afecten la distribució horària, per tal d'incrementar la presència de les matèries humanístiques. Però això, segons l'STEI, implica un increment net d'hores lectives i, d'altra banda, estableix tres itineraris diferents per als alumnes de quart d'ESO: per a batxillerats, per a cicles formatius o per a l'alumnat que continuarà els estudis.

L'STEI considera que aquesta redistribució horària no soluciona els veritables problemes de l'Ensenyament Secundari Obligatori. El rerefons de tot això, segons el sindicat majoritari de l'Ensenyament a les Illes, és que «l'Administració vol evitar haver de posar els recursos humans i materials necessaris per afrontar la diversitat».

Això, a més a més, suposaria atemptar contra l'esperit de la LOGSE, segons varen manifestar ahir els representants de l'STEI en un comunicat oficial.

Per aquest motiu, el sindicat de treballadors de l'ensenyament reclama al Govern balear la urgent aprovació del currículum propi de les Illes per tal que, fent ús de la seva facultat normativa i de les competències educatives que posseeix, doti la societat balear d'un ensenyament digne i amb personalitat pròpia arrelat al nostre medi, història i cultura.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris