cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

'El Pedraire' honora els trencadors de marès

L'escultura de Jaume Mir va ser inaugurada ahir al matí

El Pedraire de l'escultor mallorquí Jaume Mir immortalitza des d'ahir els trencadors de marès de Muro. L'escultura de Mir va ser inaugurada dins el programa d'actes de sant Antoni a Muro. En el decurs de l'acte, que va presidir la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Munar, a més del batle de la localitat, Jaume Perelló, es va homenatjar un ampli col·lectiu de murers que anys enrere es dedicaven a l'ofici de trencadors de marès.

De pedraires, com els anomena l'escultor Jaume Mir, a Muro ara només en queden de vius uns 25 dels més de 200 que abans es dedicaven a picar marès a les devers 40 pedreres que hi havia a la localitat.

Sis persones, d'aquest ampli sector de pedraires reberen ahir un homenatge especial. Foren els convidats d'honor a la inauguració d'El Pedraire de Jaume Mir.

La il·lusió dels homenatjats va ser tan gran que fins i tot un dels més vellets no dubtà a fer-ne una demostració. Toni Goig, als 92 anys, agafà el picassó amb força. Goig no dubtà gens ni mica a demostrar com es trenca una pedra de marès. Tòfol Coco tampoc no dubtà a repetir la demostració que minuts abans havia fet Toni Goig. Coco és un dels altres experts que encara queden a Muro. Ahir, la cara se'ls omplí de bell nou de satisfacció quan veiren que el seu ofici havia significat qualque cosa més pel poble de Muro, i que la gent en guardava un record força entranyable que no volia deixar perdre amb el temps.

Demostració fotogràfica

La millor demostració de com es trenca el marès no la va fer el més vellet de tots els convidats, el trencador Toni Goig. Va ser la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Munar, la que aconseguí trencar el marès i, alhora, captar els objectius de totes les càmeres fotogràfiques. I és que Maria Antònia Munar no dubta, gens ni mica, a apropiar-se del que faci falta, en aquest cas un picassó, per dirigir la mirada dels mitjans de comunicació cap a ella.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris