algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

El Pla hidrològic vol una reducció del 20% del consum d'aigua per al 2016

El Pla hidrològic que el Consell de Govern aprovà ahir preveu per al 2016 una reducció del 20% de les pèrdues a les xarxes d'abastiment i una reducció idèntica en el volum total de demanda d'aigua.

El Pla, que encara ha de seguir diversos tràmits fins a la seva aprovació definitiva, suposarà una inversió global de 94.202 milions de pessetes. Aquesta quantitat, segons explicà, el conseller de Medi Ambient, Miquel Ramis, inclou les despeses derivades de mesures ja executades, en execució o programades.

El Pla hidrològic crea una «reserva d'aigua per raons mediomabientals», que en el cas de Mallorca, puja fins als 123'9 hectòmetres cúbics/any.

Aquest cabal és el que és considera necessari per al manteniment dels ecosistemes alimentats per aigües subterrànies i evitar problemes d'intrusió d'aigües marines.

El Pla preveu reduir l'explotació de les Unitats Hidrogeològiques ja sobreexplotades en 21'5 Hm cùbics/any. Aquestes unitats són: Andratx, S'Estremera, Calvià, Na Burgesa, Pla de Palma, Marina de Llevant i Lucmajor-Campos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris