algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Joan J. Mas: «L'Estat condemna per raons polítiques i de consciència»

El secretari general de les JEN-PSM és jutjat avui per insubmissió

El secretari general de les Joventuts d'Esquerra Nacionalista (PSM), Joan Josep Mas, compareixerà avui a les onze del matí a la sala número 2 de l'Audiència de Palma per haver-se declarat insubmís.

El fiscal demana per ell una condema de vuit anys d'inhabilitació i 365.000 pessetes de multa, el càstig màxim que es pot reclamar segons preveu la llei en vigor.

La situació s'emmarca en un engranatge que Joan Josep Mas definí ahir en roda de premsa amb aquestes paraules: «Em vaig declarar insubmís per posar en evidència un Estat que diu que és democràtic i que assegura que no jutja per raons polítiques, però llavors es permet el luxe de condemnar posicions de consciència i polítiques, com és la insubmissió».

El secretari general de les JEN es declarà insubmís el dia 19 de març de 1997, data en què s'havia d'incorporar a la Prestació Social Substitutòria a la biblioteca de l'Ajuntament de Montuïri, el seu poble. «Fer el Servei Militar és una possibilitat que ni tan sols em vaig plantejar», afirmà. Així, eludí la prestació social per raons diverses, algunes de les quals exposà ahir: «La Prestació, sobretot per aquells que fan tasques administratives, lleva llocs de feina. Quan em vaig negar a fer-la hagueren de contractar un jove del meu poble per cobrir la feina a la biblioteca, fins que després de quatre mesos un objector va ocupar el seu lloc. El cas és que quan jo vaig refusar incorporar-m'hi, un al·lot del meu poble va aconseguir la seva primera feina remunerada».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris