cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
22°

El 90% dels empleats de Telefònica seguiren la vaga, segons els sindicats

Més de 700 membres de la companyia es manifestaren pels carrers de Palma

Al voltant del 90 per cent dels treballadors que la companyia Telefònica té a les Balears secundaren la vaga convocada a tot l'Estat per protestar contra l'actual política empresarial de la companyia, segons fonts sindicals.

Uns 700 d'aquests empleats sortiren ahir als carrers de Palma per mostrar el rebuig a la decisió de Telefònica de no voler negociar modificacions a un pla empresarial que, segons els representants sindicals, suposa un acomiadament massiu «imminent».

El president del comitè d'empresa, Juan de Dios, explicà que els treballadors es queixen que la companyia està subcontractant tasques a altres empreses, cosa que ha duit a organitzar uns programes d'acomiadaments que afecten el conjunt de l'Estat espanyol. De Dios va afegir que «als nostres serveis jurídics ja se'ls ha dit que a partir de dia 14 rebran la carta d'acomiadament», malgrat matisar que encara és «imprevisible» el nombre de persones que perdran la feina.

En el cas de les Balears, puntualitzà, «l'empresa pretén passar dels 1.195 treballadors actuals a tenir una plantilla de 900 en un termini aproximat de dos anys».

A més, els treballadors exigeixen a l'empresa que signi un document en què es respectin específicament les «garanties socials» que els treballadors tenien anteriorment i que, segons De Dios, «la companyia es nega a signar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris